Kovanen
Capital.

 
 
water2.jpg
 
 

Perheyritys

Kovanen Capital OY on vuonna 1978 perustettu perheyritys, jonka juuret ovat Kovasen henkilökuljetuspalveluissa. Perheyhtiö myi vuonna 2017 niin Kovasen henkilökuljetusliiketoiminnan kuin elintarvikkeisiin erikoistuneen Kovanen Logistics Oy:n. Kovanen Capital Oy toimii tällä hetkellä perheomisteisena sijoitusyhtiönä. 

 

 
 

”Perheyrittäminen on
matkustanut läpi elämäni”

Heikki Kovanen  |  CEO, Partner

 
rock2.jpg
 
 

Perheyrityksemme matka

Yhdestä taksista Suomen suurimmaksi

Perheyrittäminen on matkustanut läpi elämäni. Ensimmäiset yrittäjäaskeleet otin jo lapsuuden kodissa, jossa minut kasvatettiin osaksi yrittäjän arkea. Oma yrittäjämatkani alkoi opiskeluaikana vuonna 1978, kun ajoimme veljeni kanssa yöt taksia. Isäni opetti, että yhtiötä on pidettävä jatkuvasti liikkeessä, mikä on kuljetusyhtiölle sananmukaisestikin välttämättömyys. Yrityksen toiminta kasvoi usean ajetun kilometrin myötä aina Suomen suurimmaksi täyden palvelun kuljetusyritykseksi. Lisäksi perheyrityksemme kehitti erillisenä liiketoimintana elintarvikelogistiikkayhtiö Kovanen Logistics Oy:n.

Rattia on käännetty niin autossa kuin toiminnassakin. Vuonna 2011 yritys muuttui sukuyrityksestä perheyritykseksi ostaessani veljeni perheineen ulos toiminnasta. Samassa yhteydessä aloitimme sukupolvenvaihdoksen tyttärilleni Eevalle ja Hannalle. Merkittävän investoinnin yhteydessä keskityimme laatuun ja käynnistimme kasvulle vaadittavat kehitystoimet. Yrityksen ratin taakse saimme karttureiksi rinnallemme hallitusammattilaiset. Selkeä strategia ja brändi toimivat karttana ohjaten henkilöstöämme asiakkaiden korkealaatuisten matkaelämysten tuottamisessa. Toiminnan lähtökohtana meillä oli asiakkaiden tarpeiden kuunteleminen ja odotusten ylittäminen. Toiminnan ytimessä halusimme tarjota JOTAIN ENEMMÄN.

Jatkuvasti liikkeellä muuttuvassa maailmassa

Valmistauduimme ratin takana niin elintarvikealan kuin henkilöliikenteen markkinamuutoksiin. Kovanen Logistics Oy myytiin alkuvuonna 2017 LTP Logistics Oy:lle sopivan jatkajan löydyttyä. Perheenä halusimme keskittyä henkilöliikenteen kehittämiseen.

Lakimuutoksen ja teknologiakehityksen myötä henkilöliikenne eli merkittävässä markkinamuutoksessa. Uskoimme, että vahva brändimme menestyy, kun investoi kehitykseen ja kasvuun. Yhden perheen omistuksessa vastaan tuli kuitenkin rajallisuuteemme kapean omistajapohjan ja korkean yrittäjäriskin vuoksi. Etsimme mallia, jolla voimme taata rakentamallemme yritykselle kasvun ja jatkuvuuden markkinajohtajana. Kesäkuun lopussa 2017 käänsimme rattia ympäri. Pohjoismaiden johtava taksiyhtiö Cabonline osti Kovasen brändin ja henkilökuljetusliiketoiminnan. Katsoimme, että Cabonlinen resurssit, digiosaaminen ja kansainvälisyys mahdollistavat Kovasen kasvun ja kehittymisen. Samalla mahdollistui suunniteltu kasvuyhteistyö Mankkaan Taksin kanssa.

Hyviä matkamuistoja

Kaupan myötä olimme innostuneita jatkamaan matkaa työntekijöinä ja kehittämään Kovasen brändiä kuten olimme jo pitkään unelmoineet. Uusi omistaja perusti Suomeen erillisen tytäryhtiön Cabonline Finland Oy:n ja osti vielä erillisenä Inva-Taxi Oy:n. Suomen konsernin johdon näkemys johtaa eri brändejä ja muutosta poikkesi kuitenkin intohimostamme viedä Kovasta eteenpäin. Koimme, että on aika siirtyä uusien mahdollisuuksien pariin ja luovuttaa kaikki perheen avaimet eteenpäin. Toivomme, että muutos tarjoaa mahdollisuuden organisaatiossa kasvanneille ammattilaisille nousta nälkäisinä kartturien ja kuljettajien paikalle.

Niin sanotusti bensaa on virrannut suonissamme, sillä olemme omistautuneet ja antaneet Kovaselle matkan aikana kaikkemme. On outoa, ettemme näe halutessamme henkilökuntaa vuorokauden jokaisena hetkenä, ole sesonkiaikana mukana auttamassa, herää jouluaattona tarjoamaan työvuorossa olevalle henkilökunnalle ruokatarjoiluja tai valvomaan pitkiä öitä kuljetusalan tulevaisuutta suunnitellen. Sen sijaan seuraamme  edelleen mielenkiinnolla taksijonoja ja Kovasen brändin liikkeitä kaupungilla ja asiakkaina takapenkiltä käsin.

Meillä on ilo kiittää Kovasen henkilöstöä, asiakkaita ja sidosryhmiä ensiluokkaisesta matkaseurasta. Perheellemme jää lämpimiä muistoja Kovasen matkalta. Jätimme Kovasen brändin sen ollessa paremmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin. On ollut ilo matkustaa ammattilaisten kanssa markkinajohtajana läpi tuulen, myrskyn ja nauttien auringosta. Brändin menestys on pohjautunut yhteisiin jaettuihin arvoihin.

Yrittäjämatkallemme uusi suunta

Vaikka matkamme Kovasen brändin ratin takana on perheeltämme nyt maalissa, yrittäjänä minun tai perheeni matka ei suinkaan lopu tähän. Haluan olla se yrittäjä, joka ei pelkää muutosta ja tyydy nykytilanteeseen, vaan katsoo eteenpäin pitäen yritystä liikkeessä.

Tänä vuonna 40-vuotias perheyrityksemme jatkaa nimellä Kovanen Capital Oy. Perheyhtiömme toimii tällä hetkellä Family Officena. Keskiössä ovat edelleen yrittäjämatkamme mukaiset arvot.  Perheemme kolmas sukupolvi on merkki uudesta jatkuvuudesta, jota haluamme vaalia. Perheyrityksemme uudistuu, matkamme jatkuu.

Matkaterveisin,

Heikki Kovanen
(1. sukupolvi)

 
heikki_small-241x300.jpg
fbkovanen-perheyritys-200px.png
 
 

Yhteystiedot

forest2.jpg

Kovanen
Capital

Väinämöisenkatu 19 A 9, 00100 Helsinki

Käyntiosoite: Mestarintie 17, 01730 Vantaa
Y-tunnus: 2347092-9
Aputoimini: Family Business Kovanen Oy
Entinen nimi: Kovanen Yhtiöt Oy

 

Heikki Kovanen

CEO, Partner
0400 400700
heikki.kovanen@kovanencapital.fi

Eeva Kovanen

Partner
0400999 444

eeva.kovanen@kovanencapital.fi

Hanna Honkasalo

Partner
0400999555

hanna.honkasalo@kovanencapital.fi

 

Kovanen
Capital.

 
wood.jpg